Publikace provádí oborem pohostinství, od historie, přípravy pokrmů, základních gastronomických pravidel, nejrůznějších forem obsluhy a bezpečnosti práce až po typy gastronomických zařízení. Potěší i ty, kteří si chtějí rozšířit své znalosti v tomto oboru či hledají doporučení, jak připravit svatební hostinu, banket, raut, koktejl, piknik nebo oblíbenou garden party.
Na své si přijdou také milovníci vín, neboť jsou jim představeny jednotlivé odrůdy tuzemských i zahraničních značek vín. V publikaci nechybí ani přehled druhů lihovin, koktejlů a míchaných nápojů, včetně postupu jejich přípravy.
Dozvíte se zde i o gastronomických zahraničních zvyklostech: jak se chovají a co preferují hosté z Evropy, Asie, Ameriky nebo Afriky.
Publikaci doplňují ilustrační obrázky, fotografie a návody. Pro ověření znalostí jsou v závěru kapitol uvedeny i otázky a úkoly.