• +420 603 495 229
  • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Výroční konference České geografické společnosti

Ve středu 4. 9. 2024 jsme se účastnili Výroční konference České geografické společnosti, která se konala ve dnech 2.–5. 9. 2024 v prostorách Přírodovědecké fakulty Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Na stánku SPN jsme vás přivítali s našimi učebnicemi z geografie.

Program celé konference probíhal souběžně v několika sálech. Sestavený byl podle tematických oblastí. Naši redaktorku zaujal z bloku pro učitele příspěvek týkající se odrazu nové revize rámcových vzdělávacích programů ve výuce geografie na základních školách, kde jeho autoři doc. RNDr. Miroslav Marada, Ph.D., Mgr. Matěj Vrhel a RNDr. Martin Hanus, Ph.D. hovořili mj. o potřebě vzniku nové oblasti geografie a změnách ve výuce na 1. i 2. stupni základních škol.

Za SPN – pedagogické nakladatelství vystoupil RNDr. Libor Jelen, Ph.D. s příspěvkem o publikaci Konfliktní regiony světa – Evropa. Vysvětlil, jak je důležité vyučovat politickou geografii na školách, co učebnice obsahuje a jak ji využít při výuce.

Velmi akční byla prezentace knihy Geostorky autora Petra Brože, jenž se snaží pomocí napínavých příběhů a komiksů získat u mladých lidí zájem o tzv. geovědy. Držme mu palce, ať se jim to podaří.